luni, 22 septembrie 2014

Cum recunosti o relatie toxica

Afara ploua. Vremea asta de rahat ma face sa fiu agitata si mai realista ca de obicei. Ma gandeam asa
cam cat de proasta pot sa fiu uneori si mi-am dat seama ca pot mai mult decat credeam. Facand o retrospectiva a ceea ce obisnuiam sa numesc relatie, am ajuns sa ma intreb daca pe parcursul ei am fost beata tot timpul, ce am vazut la respectivul, cum dracu a stat el cu mine si mai ales cum am reusit sa ies din mocirla unor legaturi toxice? Mda, stiu voi nu sunteti asa, voi aveti doar relatii perfecte, totul e roz cu sclipici si zambiti fals cu atata lejeritate ca si voi incepeti sa va credeti. Eu in schimb, afara de a ma vinde prin cluburi si nu numai, a destrama familii si alte nasoale d-astea le-am cam patit pe toate, doar ca atunci eram prea proasta sa le vad, ca se mutase cupidon vecin cu mine. Acum stau si ma gandesc ce mama naibi am vazut la tipul ala extra mega posesiv care-mi spunea ca "daca-l saluti pe icsulescu pe strada ii dai o sansa", cum dracu am putut fi cu ala care avea tot ce-mi doream eu la un barbat, da le avea toate lipsa sau ce faceam langa ala care nu ma intreba niciodata de unde vin si unde merg, m-am prins apoi ca ideea era sa nu-l intreb nici eu, da-s mai curioasa din fire, ghinion! Langa un singur barbat nu ma intreb ce am cautat si asta pt ca el, e singurul care a fost ales de mine cu ochii larg deschisi si singurul de la care am invatat atatea cate toti barbatii pamantului la un loc n-ar fi putut sa ma invete si totusi, nu e idealul meu in viata, asta e culmea!
Le-as dezvolta, da mi-e cam lene din cauza ploii, o sa le dedic in viitor cate-o postare fiecareia dar ideea e ca atunci cand iubitul tau iti cere sa iti schimbi numarul de telefon, tot ce trebuie sa faci e sa-i schimbi lui locul in telefonul tau, in lista de block, atunci cand iubitul tau uita sa-ti faca un compliment, arata-l pe cel facut de alt barbat, barbatii de obicei se fac unul pe altul sa vada mai bine, atunci cand iubitul tau iti interzice sa ai prieteni, suna-i pe toti si iesi cu ei in oras, ei o sa fie acolo si dupa ce schimbi prostul, prost pt ca destept nu-l pot numi daca are apucaturi d-astea, atunci cand iubitul tau iti spune ca el e barbat deci poate, tu esti femeie si asta suna a un fel de "femeia nu e om", spune-i atat "prietene ce face o femeie cu....nu fac zece barbati cu capul" si inchide usa cu gratie lansandu-l sa auda finetea tocurilor, el o sa inceapa sa tranteasca, cand iubitul tau nu e curios niciodata niciodata unde mergi, cu cine, de ce, e simplu prieteno, ii se rupe, ai ce face langa cineva pe care nu-l intereaza de tine? Daca atunci cand telefonul lui se afla din diverse circumstante in mana ta si il apuca tremuratul, desi tu-l stii sanatos de fel, ai face bine sa-l dai si sa-l lasi sa ramana cu el, daca nu o sa te apuce pe tine spasmele. Nu intru-n batai si d-astea grave, cuvantul toxic e prea putin pt a le descrie. Dragostea iti goleste creierul spune o vorba si spune drept, nu gasi scuze pentru a ramane in astfel de legaturi, obisnuinta, siguranta ca te asteapta cineva acasa si nici macar dragostea nu le justifica, tu oricine ai fi, meriti respect, incredere si sustinere, pe astea se cladeste iubirea.
Orice faci pe dos in astfel de situatii, e ca si atunci cand te aresteaza, poate si o sa fie folosit mai tarziu impotriva ta!

2 comentarii:

ce zici?