miercuri, 11 noiembrie 2009

religiile vremii



Spatiul tolerant al postmodernitatii a permis aparitia unor religii sau miscari religioase care de care mai ciudate, de neinchipuit acum o suta de ani.
Astfel, sunt biserici care sustin ca rasa umana ar trebui sa se sinucida pentru ca Pamantul sa se refaca sau ca barbatii au fost inventati de femei prin manipulare genetica.
In materie de bizarerie, scientologia este pentru multi cea mai ciudata religie – in topul listeverse este abia pe locul 10. In fata ei sunt organizatii religioase cu idei care de care mai ciudate: astfel, nuwaubianismul sustine ca fetusii aruncati in canale supravietuiesc si se organizeaza pentru a cuceri lumea de deasupra sau ca savantul Nikola Tesla, inventatorul arcului electric, a venit de fapt de pe planeta Venus. Alte biserici fac din sotul reginei Elisabeth o figura divina sau isi fondeaza cosmologia pe carti de fictiune ca Harry Potter. Postmodernitatea, cu nesfarsita ei toleranta, permite chiar aparitia unor biserici rasiste si atee ca Miscarea Creativitatii sau a unui curent religios cu mesaj ecologic
(Biserica Eutanasiei) care doreste, polemic,
disparitia speciei umane pentru a permite celorlalte specii sa-si atinga potentialul. si nu in ultimul rand, cine si-ar fi imaginat acum o suta de ani ca s-ar putea face o parodie din biserica?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ce zici?