miercuri, 16 decembrie 2009

16 DECEMBRIE 1989



16 Decembrie 1989,,ziua in care s`a pus punctu calvarului,,ziua in care eroii au spalat cu propriul sange comunismul,,pentru LIBERTATE!
Este ziua in care poprul s`a saturat de umilire,,de posedare,,si au pun un mare punct in istoria tarii,,PUNCT DICTATURII!
La Timisoara oamenii au iesit in strada si au dat startul la ceea ce avea sa devina Revolutia Romana pentru LIBERTATE si DEMNITATE!
Intreag poporul a devenit o armata gata sa lupte impotriva securitatzii,comunismului impotriva imperiului ceausist pentru a`si castiga propria viatza!
Romania a fost singura tara din estul Europei care a trecut la democratie printr`o revolutie violenta si in care conducatorii comunisti au fost executati. Inainte de revolutia romana,,toate celelalte state est`europene trecusera intr-un mod pasnic la democratie.
Protestele,,luptele de strada si demonstratiile din luna decembrie a anului 1989 au dus intr-un final la sfarsirea regimului comunist.
Oamenii au inceput sa strige pentru prima data fara teama de consecinte sloganuri anticomuniste si anticeausiste: „Jos dictatorul!”, „Moarte criminalului!”, „Noi suntem poporul, jos cu dictatorul!”.
Pe durata revolutiei,,au murit 1104 persoane,,si s-au inregistrat 3321 raniti,,si toti acestia sunt EROII datorta carora astazi ne bucuram de libertate,,si cum EROII NU MOR NICIODATA,,sa ne amintim mereu de ei,,si sa nu uitam ca "NOI SUNTEM POPORUL!",,pentru ca`n ziua de azi ceea ce ei au cladit cu pretul vietii,,incepe sa fie acoperit de praful fin al "democratiei",,care incepe sa semene cu un comunism modern,,si cam atat!
Sa nu uitam,,ca este tara noastra,,nu a lor,,ei sunt acolo datorita noua,,SA NU NE UITAM ISTORIA!SI SA NU NE PIERDEM DEMNITATEA IN FATA URMASILOR CEAUSISTI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ce zici?