joi, 6 noiembrie 2014

De ce nu-l vor românii pe Iohannis

A început harababura pentru turul doi al alegerilor prezidențiale. Ponta și Iohannis. O Românie ruptă-n două după turul 1. Iar acum butoiul cu pubere stă să se facă...pulbere. Eu nu-l vreau pe Ponta. Pentru că am auzit că-n comunism n-a fost chiar bine și Iliescu a fost cel care l-a "crescut" pe Ponta, asta-n primul rând. Ar mai fi multe alte motive pe care le-am enumerat într-o postare veche "Scrisoare deschisă domnului Ponta" nu le mai repet. Am și câteva noi, împiedicarea diasporei să voteze, pentru că ei știu că acei oameni n-au plecat de bine și-n doi ani de mandat Guvernul Ponta nu i-a putut face să rămână și nici nu le-a dat șansa să se intoarcă, dovata? Iohannis a câștigat in diaspora. Alt motiv nou e, asaltul DNA asupra PSD-știlor, prefer să-i ținem la pușcărie, acolo le dăm 10lei pe zi, afară fură fără număr, cum ar zice românul. Alt motiv e încercarea de a se spăla pe mâini de împiedicarea românilor din lume de a vota, prin aruncarea vinei asupra ambasadorilor și consulilor, deși a creat trei noi ministere pentru românii plecați. Să mai zic de 20.000 de șomeri dați de guvernare? Ma opresc aici. 
Eu îl vreau pe Iohannis pentru toate motivele pentru care cel puțin cei ce pontează nu-l vor. Pentru ca vorbește rar si accentuat, să priceapă tot prostul, pentru că a stat la Sibiu și și-a văzut de urbe, nu a căutat să facă turul televiziunilor pentru a ajunge in reflectoarele politicii "de elită", pentru că nu aruncă cu rahat în celălalt gratuit și răspunde "atacurilor" mai mult decât elegant față de tipicul românesc. O să îmi spună voci că s-a aliat cu Băsescu. Hai să facem puțin diferența între unii care stau în jurul lui pentru a-și spăla imaginea, pentru că au pupat băsul și el, care nu știe exact ce fac ăia acolo și nici nu-l prea interesează, obișnuit fiind independent până la prostit Antonescu și a zis DA PNL-ului, dovada e că în timp ce Ponta e tot cu PSD în gură, Iohannis e cu "eu". Faceti diferența? Să ne amintim și cine a "koabitat" primul.
 D-aia nu-l vor românii pe Iohannis, pentru că nu oferă circ ieftin, pentru că nu aruncă acuze, pentru că e prea calm pentru țara asta nebună după penibil, după rahat mâncat și aruncat gratuit, pentru că nu țipă și nu jignește, iar românilor le place OTV. Pentru că nu face băi de mulțime, iar românul vrea să-l vadă pupat de babe și moși în fumul micilor și dansând cu țiganii, la botez, nuntă și alte cumetrii.
D-aia eu îl vreau. Se prea poate să mă înșel, da prefer să o fac, decât să mă convingă Ponta iar si iar că românii iubesc încă regimul comunist.

2 comentarii:

  1. Romanii nu-l vor pe Iohannis pentru ca vorbeste rar, are un discurs bolovanos, da din gafa in gafa, a dat raspunsuri penibile cand a fost incoltit de jurnalisti cu vizitele la Basescu si cele 6 case, are in spate toata mafia PDL, n-a avut pana acum nici un mesaj anti Basescu( si la cat si-a batut porcul asta joc de constitutie, crede-ma, romanii il urasc foarte tare si ar vrea sa-l vada la parnaie) si considera ca mesajul "sa-l votam ca e neamt" e unul inept pentru ca nu etnia( cu care nu alege nimeni sa se nasca) face un om mai bun sau mai rau( la fel de bine exista si pedofili nemti, dealeri de droguri nemti ...etc, de ce nu i-am alege pe aia daca doar etnia conteaza?).

    Am inteles ca urasti comunismul desi nu ai trait perioada aia( ma rog, sunt niste baieti foarte inteligenti, insarcinati cu manipulaera noilor generatii, sa creasca cu idei si realitati deformate) si pe Iliescu care a fost un comunist, deci pe Ponta care ar fi fost crescut de Iliescu( i-a dat sa manance cu lingurita, sau cum? daca te uitai pe niste declaratii recente ai fi citit ca in 90, Ponta a votat chiar cu Ion Ratiu si de la Istorie ar trebui sa stii ca Ratiu nu era comunist). Daca iti spun ca Theodor Stolojan din PDL care e acum in spatele lui Iohannis( neamt, ardelean, de dreapta ...etc) a administrat finantele lui Ceausescu, ce zici, o fi fost sau nu comunist? Dar PDL-ul care se numea inainte PD si a fost partid socialist( figurand in internationala socialista) dupa ce s-a impartit FSN-ul lui Iliescu in PSD( PDSR) si PD, de asta ce spui?

    Nu stiu ce stii tu concret despre comunism, dar sa spui ca si Ponta( pe care nu l-am votat ... bine, dupa cum probabil ai remarcat nu am votat nici cu neamtul) e comunist ... Aceeasi tampeala circula si in 2009, cand avea nevoie Basescu( un fost comunist, a spus-o chiar el cu subiect si predicat in campania din 2004 ... ma rog, in 2009 credea ca lumea a uitat) de diversiuni sa castige alegerile. Atunci se spunea ca Geoana( care candida atunci din partea PSD) era comunist, desi nu se intelegea tocmai bine cu Iliescu in PSD si ca vrea sa duca Romania in Rusia desi Geoana fusese fix ambasadorul Romaniei in SUA vreo 4 ani.

    RăspundețiȘtergere
  2. iti accept punctul de vedere, n-o sa-ti spun cate si de unde stiu despre comunism si nici n-am sa-mi expun cultura generala legata de istorie, ironia ta e pur romaneasca (adica nu-si avea locul aici) eu raman la parerea mea, motiv pt care n-am sa-ti combat opinia, desi as putea. seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere

ce zici?