marți, 17 mai 2011

Tu Ce Rol Ai? Prin ochii mei..

Lumea e o mare agitata, furtunoasa in care noi toti plutim in deriva,in speranta ca intr-o zi o sa stim inota spre o directie, spre un scop..
Vad oameni care par atat de siguri pe ei,dar care sunt de fapt mult prea fragili,de ce?Par asa pentru ca teama iti da puteri nebanuite si sunt total opusul deoarece vad in de cei din jur,rivali puternici care le-ar putea schimba conceptii,teluri, sensuri, drumuri..
De aceea fiecare crede si sustine ca face bine in felul lui,ca lumea lui este cea corecta,ca opniile lui sunt cele mai adevarate,da,fiecare sau cel putin majoritatea au o lume a lor,in care sunt cei mai frumosi,ce mai puternici,cei mai buni..
Omul a fost facut pentru a alege intre bine si rau,iar acestea doua se aseamna al naibii de bine uneori,in conceptile noastre,un om prin ochii lui nu se va vedea niciodata obiectiv pentru ca e greu sa iti accepti defectele,e greu sa te accepti pe tine in lumea reala,nu in lumea ta.
Doar daca ne acceptam pe noi si apoi intre noi vom intelege sensul acestei lumi,doar daca o sa intelegem ca numai impreuna cu cei din jur putem sa ne atingem scopul,doar daca iubim cu adevarat putem atinge fericirea si doar daca intelegem si iertam putem fi implniti.
Iubeste un om atunci cand ti-a gresit,atunci are cea mai mare nevoie, nu-l certa si tu esti om supus greselii si se poate ca maine sa se schimbe rolurile.
Fii alaturi de el in momentele grele,chiar daca problemele tale sunt nenumarate pe langa ale lui,se poate sa iti ofere unele rezolvari si raspunsuri chiar el.
Crede in el cand toti din jur l-au parasit,vei castiga in primul rand incredere in tine..
Bucura-te pentru fericirea lui chiar daca sufletul tau e negru de tristete,iti va oferii acea raza de soare care iti va lumina privirea.
Sufera alaturi de el cand iti vine sa urlii de fericire, o sa stii sa infrunti suferinta.
Vezi in cei din jur ajutor,dragoste,speranta,nu unelte,pentru ca uneltele se strica si ruginesc,iar cand devin nefolositoare,sunt aruncate iar maine se poate ca tu sa fii in locul celor pe care ieri i-ai folosit si apoi i-ai aruncat si nu uita niciodata,mereu o sa simt lipsa celor pe care i-ai alungat iar nodurile pot sa relege relatii,dar mereu vor lasa urme.

Prin ochii mei lumea asta mare e doar o tabla de sah,in care fiecare din noi se foloseste de "pioni" pentru a ajunge regele si regina,care pana la urma sunt si ei muritori dar cei mai multi nu ajung decat nebuni sau patratele negre si in final toti ajung in aceeasi cutie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ce zici?