luni, 8 februarie 2010

Stilistul Cailor









La clubul de echitaţie “Regatul Cailor” de la Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu, caii sunt “tunşi şi frezaţi” artistic de către un veritabil stilist al patrupedelor. Florin Bobe creează în părul animalelor, cu foarfeca şi cu maşina de tuns, diferite “frizuri”: adesea, pe crupele cailor apar litere care le sugerează numele, dar şi simboluri care atestă caracterul fiecărui animal.

Florin Bobe, 44 de ani, a venit la clubul de echitaţie ca instructor, dar pasiunea nebună pentru cai l-a făcut să se ocupe îndeaproape şi de înfăţişarea animalelor. Bobe realizează personal “tunsorile” cailor.“O dată pe an, de regulă iarna, pentru că vara năpârlesc natural, caii trebuie tunşi, ca să nu transpire excesiv atunci când sunt puşi la lucru. Acest fapt le-ar putea provoca animalelor probleme de sănătate”, explică Florin Bobe.
Animalele au instalaţie de uscat după spălare
Coama şi coada sunt tunse şi filate atent, pentru a se evita aşa-numita “tocire” a părului. Urmează spălarea, iar cea a cozii se face cu o grijă deosebită, pentru ca firele să nu se încurce. După spălare, caii intră într-o cabină cu uscător dotat cu lămpi ultraviolete.

[[[libertatea]]]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ce zici?