vineri, 23 ianuarie 2015

by Bexy: De la capat

 Viața se dovedește a fi mereu
surprinzătoare, atunci când crezi ca ai lumea în mână si ești perfect stăpân pe cursul lucrurilor, vine palma după cap care te trezește din lumea ta perfect imperfectă. Atunci trebuie să te ridici, să înveți noi moduri să te scuturi de praful pe care rufuzai sa-l vezi că te așteaptă la cădere și să o iei iar de la capăt, nu de unde ai rămas! 
   Înveti să apreciezi oamenii care au plecat cândva, înțelegând abia acum ce ar fi vrut să-ți transmită. 
   Înveti să nu te mai lași atins de reproșuri și jigniri, pentru ca inveți să-i înțelegi pe ceilalți abia după ce ești de cealaltă parte într-o anumită situație.
   Înveti că uneori îți iese "porumbelul" pe gură chiar dacă e adevarat sau nu și chiar dacă tu crezi sau nu în cele spuse, atunci înveți că îti pasă cu adevărat sau deloc de celălalt. Tot acum înveți că minciuna respectivă te poate chinuii mai mult pe tine, decât adevărul pe celălalt. O să repeți totuși episodul din dorința de a proteja, până când te maturizezi îndeajuns pentru a fi asumat față de faptele tale, atunci întelegi că adevărul eliberează. De asemena, acum ai să fi mai puțin acid în judecarea celorlalți când o dau pe ocolite.
   Înveți să nu-ți dorești să se schimbe pentru tine și înțelegi că tot ce poți tu să faci e să îi accepți sau nu așa cum sunt. Nimeni nu o să se schimbe dacă nu consideră ca acea schimbare e necesară în principal pentru binele lui, ceea ce o sa te tenteze să numești schimbare o să realizezi că a fost un teatru ieftin și crede-mă, doare a dracu' de tare! 
   Când o să întelegi că atâta timp cât respiri nu e prea tarziu să o iei de la capăt, indiferent de ce este vorba, ești pregătit să accepți că singurul responsabil de ce se întalmplă în jurul lui ești tu, felicitări și succes! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ce zici?